Autóval Prágába


Leggyorsabban Prágába? Autóval.

Autóval Prágába Magyarország és Prága között két lehetőség ajánlott. Az egyik Pozsony-Brno-Prága útvonal, amely azoknak praktikus akik Budapestről, vagy Budapesten keresztűl jönnek Prágába. Ez esetben végig autópályán vezet az út, és akár 5-6 óra alatt kényelmesen Prágába lehet érni. Azonban készüljünk fel, hogy az egyik legforgalmasabb, legrosszabb minőségű és ezért legbalesetveszélyesebb autópályán fogunk Prágába érkezni. Különösen igaz ez a Brno-Prága szakaszra. Egy korai indulás esetén, az ebédünket egy kellemes prágai sörözőben kaphatjuk meg.

Azoknak akik a Dunántúlról jönnek, az osztrák határ környékéről, Bécs-Znojmo-Jihlava-Prága útvonalat ajánljuk. Ez a legrövidebb és egyben leggyorsabb út is. Bár ez az út is tud meglepetést okozni, főlek hétköznap amikor a teherforgalom is nagy, vagy nyáron amikor mezőgazdasági munkálatok folynak, és traktorok, kombájnok lepik el az út egy részét, amiket a kacskaringós úton igencsak nem könnyű megelőzni, kikerülni.

Sokan esetleg eltévesztik a bécsi körgyűrűn a lehajtást. Azoknak még a későbbiekben van lehetőségük Mikulov-Brno-Prága útvonalat választani, amely talán picivel hosszabb út, de ez esetben a már említett autópályán kell végig jönni.

Külfüldi autópálya matricák

Cseh matricák Az éves matrica 14 hónapig, a tárgyévet megelőző december 1-től tárgyévet követő január 31-ig érvényes. A havi matrica az érvényesség kezdeteként megjelölt naptól a következő hónap azonos napjáig (ha nincs ilyen nap, akkor a hónap utolsó napjáig), míg a 10 napos matrica a megjelölt naptól kezdve összesen 10 naptári napra érvényes.

ÉVES: 3,5 tonnáig (csak május 31-ig vásárolható!) 19 600 Ft,

HAVI: 3,5 tonnáig 5 950 Ft, 10 NAPOS: 3,5 tonnáig 4 200 Ft

 


Szlovák matricák Az éves matrica 13 hónapig a tárgyév január 1-től a tárgyévet követő január 31-ig érvényes. A havi matrica az érvényesség kezdeteként megjelölt naptól 30 napig érvényes, a 10 napos matrica a megjelölt naptól kezdve összesen 10 naptári napra érvényes.

ÉVES: 3,5 tonnáig (csak május 31-ig vásárolható!) 17 500 Ft

HAVI: 3,5 tonnáig 4 900 Ft

10 NAPOS 3,5 tonnáig 3 500 Ft


Osztrák matricák  (2015. szeptember 1-től érvényes ) Az osztrák matricák érvényessége a 10 napos változat esetében a kiválasztott dátumtól számított 10 egymást követő nap, a 2 hónapos esetében a kiállítás napjától számított 2 hónap, valamint az éves esetében az előző év december 01-jétől a tárgyévet követő év január 31-ig terjedő időszak. A lakókocsi, utánfutó nem matricaköteles. 2004. január 1-jétől a 3,5 t összes tömeget meghaladó gépjárművek számára bevezették a használattal arányos elektronikus díjszedési rendszert. Ehhez szükséges, hogy a fizetős szakaszokon közlekedő autóbuszok és tehergépjárművek rendelkezzenek a díjszedést lehetővé tevő fedélzeti egységgel (Go-Box).

ÉVES: 3,5 tonnáig (csak május 31-ig vásárolható!) 28590 Ft

HAVI: 3,5 tonnáig 8 580 Ft

10 NAPOS 3,5 tonnáig 2950 Ft

Az aktuális külföldi autópályadíjakkal kapcsolatban belföldről és külföldről magyar nyelven 0-24 órában az alábbi elérhetőségen : +36 (36) 587-500

Utazászservezők részére

Szükségetek van egy megbízható helyi kapcsolatra, aki segít kialakítani, megszervezni a programot, ismeri a szállásokat, éttermeket, sörgyárakat. Beszéli a cseh nyelvet? Több mint 10 éve van a pályán. Forduljatok hozzánk bizalommal, állandóan elérhetőek vagyunk.

További információ

Prágai csapatépítés cégeknek

Céges utak, csapatépítő utak, konferenciákra, szakmai gyakorlatra érkezőknek segítünk, nem csak szállásfoglalásban, hanem, fordításban, kiegészítő programok szervezésében, transzfer szolgáltatásban, belépőjegyek biztosításában és minden másban.

További információ

Iskolai kirándulás Prágába

Prágai osztálykirándulás ma már nem megvalósíthatatlan. Középiskoláknak, egyetemistáknak, kollégiumi sörtúrák szervezése, tanároknak tantestületi kirándulás szervezése. Szállások akár nagyon olcsón, kollégiumi szobákban.

További információ

Magyar elérhetőség

 • Telefon:
  (+420)-777-84-75-56
 • Email:
  info@pragaclub.hu
 • Levelezési cím:
  Černomořská 2,
 • 101 00 Praha 10
  Csehország