Busszal Prágába 2016-ban


Legolcsóbban  Budapestről még mindig busszal juthatunk el Prágába. 2016 április 18-tól NAPI 12 X mehetünk busszal Prágába! Buszjegy mér 40 EUR-tól, oda-vissza.

2016 április 18-tól NAPI 12 X mehetünk busszal Prágába! Buszjegy mér 40 EUR-tól, oda-vissza.

2016. április 16-től 2 új járatot indított a Student Agency Budapest és Prága között, így a népszerű cseh buszcég már napi 6 eljutási lehetőséget kínált. Ma már éjszaka is utazjatunk, Student Agency busszal Prágába. Rajtuk kívül persze a nem túl jó hírű Orangeways és  Európa legnagyobb busztársasága a Eurolines is közlekedtet kifejezetten luxus buszjáratokat. E járatok különlegessége, hogy Business Class kivitelű autóbuszok közlekednek, nagyobb lábtérrel, a fedélzeten konnektorok és friss újságok is elérhetőek. A járatokat 500-as sorozatú Setra autóbuszok végzik, melyek napjaink csúcskategóriáját képviselik.

Fontos viszont kiemelni: A Student Agency cég, Budapest-Prága, járataira is korszerűbb, kényelmesebb buszokat osztott be, melyeket a „fun&relax” márkanév fémjelez. Az ülések háttámlájába monitor van beépítve, melyeken filmeket lehet nézni, zenéket lehet kiválasztani, játékokat játszani, és egyéb multimédiás funkciók is elérhetőek. Árban pedig verhetetlen, 10 % ifjúsági 26 éves korig és Senior 60 év felett  kedvezmény!

Az autóbusz kínálat műr 10 éve, 2006. június 26-ától vált rendszeressé, Budapest és Prága között, amikor a cseh Student Angency beindította naponta közlekedő járatait. Már első lépésben 2 pár járat indult, egy délelőtt 9:30-kor, és egy délután 15:30-kor. Az első jegyeket igen baráti, 2000 forintos bevezető áron lehetett megvásárolni.

Az akkor nálunk még alig ismert, de Csehországban és Szlovákiában jól csengő nevű autóbusztársaság járatai hamar népszerűek lettek.

Busszal Prágába

Az utasok hamar megkedvelték,a  ma már temészetesnek tűnő,  modern, megbízható buszokat Prágába, Budapestről illetve Győrből, az ingyenes kávé, tea fogyasztással, ingyenes WIFI lehetőség a buszon.

Foglaljon buszjegyet nálunk, és kérjen további kedvezményt idegenvezetésre és szállásfoglalásra. Buszjegy foglalása esetén, 10 % kedvezményt nyújtunk idegenvezetői szolgáltatásunk árából, illetve szállásfoglalás esetén, akár további kedvezményt tudunk nyújtani.

 

Fontos: Az autóbuszok a péntek illetve vasárnapi napokon, hamar betelnek, így a helyfoglalás minél hamarabb ajánlott. Azokat a foglalásokat, ahol a tervezett indulás, kevesebb mint hét nap múlva esedékes, a rövid átfutási idő miatt, már nem tudjuk feldolgozni.

A foglaláshoz az indulás időpontja mellett, az alábbi adatok szükségesek: 1) kereszt- és vezetéknév, 2) születési dátum, 3) mobil telefonszám A jegyfoglalást legalább 4 fő esetén tudjuk feldolgozni, illetve szállásfoglalás és idegenvezetés, vagy más szolgálltatás esetén kevesebb főre is. 

 

További részletekért, foglaláshoz kérjük írjon a info@pragaclub.hu címre.

Akiknek a foglalás sürgős Online is lefoglalhatják, közvetlenül a Student agency busz társaság oldalán: Online prágai buszjegy vásárlás itt

A poggyászszállítás költségei: A Magyarország - Szlovákia - Csehország járaton 1 kézipoggyász szállítása ingyenes. Kézipoggyásznak számít minden csomag, mely elfér az utastérben az utas feje feletti tárolótérben vagy az ülés alatt és nem haladja meg az előírt méreteket.

A poggyásztérben elhelyezendő poggyász szállítási illetéke a csomag értékétől függ: poggyász értéke 50 000 Ft-ig : az illeték 10 Kč / 100 HUF poggyász értéke 50 000 Ft felett: az illeték 30 Kč / 300 HUF;

 

Budapestről, Győrből érkező, buszok, hová érkeznek Prágába?

Prága nemzetközi és belföldi buszpályaudvara, közvetlenül a belváros szívében található. A buszpályaudvar neve FLORENC. Innen mintegy 10-15 percre az Óváros tértől, vagy a Vencel tértől, könnyedén eljutunk Prága bármely részére. Természetesen csomagokkal, inkább a tömegközlekedést ajánljuk. Az egyik legsűrűbben közlekedő metró és villamos is itt jár. Metró (a piros C vonal), illetve villamosok a 8-as, a 24-es. Tömegközlekedésről többet a Prágai tömegközlekedés oldalunkon olvashat, ahol letölthető térképek is segítik a Prágába utazókat.

Busz menetrend

 

Megállóhelyek Minden nap Minden nap Minden nap Minden nap Minden nap  
Budapest, Népliget, 901-es busz megállója 6.45 9.15 11.15 14.45 17.45 23.15
Győr, Autóbusz-pályaudvar, 2. buszmegálló 8.30 11.00 13.00 16.30 19.30 01.00
Pozsony, Mlynské Nivy, buszpályaudvar 9.45 12.15 14.15 17.45 20.45 02.15
Brno, Benešova tř., hotel GRAND, buszállomás 12.00 14.00 16.30 19.30 22.30 04.00
Prága, ÚAN Florenc, nemzetközi-buszállomás 14.30 16.30 19.00 22.00 01.00 06.30
             

 


Busszal Prágába

Student Agency – a citromsárga luxusbusz-flottával rendelkező brünni központú cég járataival elsősorban Csehországba – Brno, Prága, Ostrava, stb. – és Észak-Nyugat Európába érdemes utazni. Budapestről naponta 2 járat indul, így Prágába például érdemesebb buszjegyet vásárolni, mint vonatjegyet venni. A Student Agency nevű céget 1996-ban alapította a jelenleg is tulajdonos-ügyvezetőként tevékenykedő Radim Jančura. A diplomás villamosmérnök cége először csak jegykereskedelemmel foglalkozott, illetve diákcsereprogramokat szervezett, de egyre inkább közlekedési szolgáltatóként is tevékenykedik. 2004 óta a közúti távolsági szállításba törtek be, a RegioJet nevű leánycégük pedig a sínek világába vackolta be magát 2009-től. A cseh távolsági buszok csak a nemzetközi forgalom beindulása után indultak el, de mára megszokottá vált a Brno–Prága autópályán a félóránként közlekedő sárga óriások látványa. Az új szolgáltató extrákkal ékesítette fel a buszait: ingyenes magazinok és újságok, nyolc fedélzeti rádiócsatorna és a jegy árában benne lévő kávé vagy tea. A buszokon utaskísérő is tevékenykedik. A jegy árát pedig sms-ben, illetve elővételben bankkártyával interneten is ki lehet egyenlíteni. A versenyért felelős hatóságok vizsgálták a cég tevékenységét és akcióit is, mert bizonyos viszonylatokon az adott busz első tíz utasa számára 1 koronáért, mai árfolyamon nem egészen 12 forintért biztosították az utazást. A cég 2009-ben 2,915 milliárd koronát, forintban számolva ennek tizenegyszeresét szedte be bevételként. Nyeresége pedig 112 millió cseh korona volt.


Busszal Prágába

A VOLÁNBUSZ / EUROLINES HUNGARY cseh partnere naponta 2x indít Business Class járatokat Prágába, melyek reggeli és délutáni indulást is lehetővé tesznek. Az autóbuszok Budapestről, a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. Retúr menetjegyek már 11 500 forinttól! Online prágai buszjegy vásárlás itt

A Eurolines járatára olcsóbban lehet jegyhez jutni, ha a Eurolines cseh oldalán (www.elines.cz) foglalunk jegyet. Az oldal természetesen tud angolul is, és ha minimum 3 héttel az út előtt ki tudjuk jelölni az utazás dátumát, akkor 630-680 CZK, azaz kb. 7.100 - 7.600 Ft közötti áron lehet PROMO (vagyis nem visszaváltható, nem módosítható) retúrjegyhez jutni Prágába. Ilyenkor a foglalás második lépésében, az utasadatok megadásánál kell a "PROMO" kockába pipát tenni, és a jegyár a 900-950 cseh koronáról a fentebb jelzett 630-680-as árra csökken. Csak egy tipp.... :)

Utazászservezők részére

Szükségetek van egy megbízható helyi kapcsolatra, aki segít kialakítani, megszervezni a programot, ismeri a szállásokat, éttermeket, sörgyárakat. Beszéli a cseh nyelvet? Több mint 10 éve van a pályán. Forduljatok hozzánk bizalommal, állandóan elérhetőek vagyunk.

További információ

Prágai csapatépítés cégeknek

Céges utak, csapatépítő utak, konferenciákra, szakmai gyakorlatra érkezőknek segítünk, nem csak szállásfoglalásban, hanem, fordításban, kiegészítő programok szervezésében, transzfer szolgáltatásban, belépőjegyek biztosításában és minden másban.

További információ

Iskolai kirándulás Prágába

Prágai osztálykirándulás ma már nem megvalósíthatatlan. Középiskoláknak, egyetemistáknak, kollégiumi sörtúrák szervezése, tanároknak tantestületi kirándulás szervezése. Szállások akár nagyon olcsón, kollégiumi szobákban.

További információ

Magyar elérhetőség

 • Telefon:
  (+420)-777-84-75-56
 • Email:
  info@pragaclub.hu
 • Levelezési cím:
  Černomořská 2,
 • 101 00 Praha 10
  Csehország