Tömegközlekedés Prágában 2019-ben


Tömegközlekedési tanácsok Prágába érkezőknek

Prágában jegy nélkül utazni, tömegközlekedést használni nem menő dolog.

Köztudottan Prágában a tömegközlekedés az egyik legjobb Európa fővárosai közűl. Mint pontosságban, kényelemben és pontosságban, és nem utolsó sorban kedvező ára miatt közkedvelt utazási módja mindenkinek aki Prágában tartózkodik. Nagyon más lehetőség nincs is, hiszen az egyre szélesedő belvárosban az autóval történő parkolás nem megoldott, hacsak nem akarunk erre napi 25-30 EUR-t számolni.

A tömegközlekedés mindennapi velejárója egy prágai kirándulásnak, attól függetlenül hogy autóval vagy vonattal érkezünk, illetve, hogy hol is van a szálláshely, a belvárosban vagy a külvárosban.

Mindenkinek ajánljuk a jegyvásárlást, abban az esetben, ha tömegközlekedési eszközt veszünk igénybe! A jegyárak nem túl drágák, és a budapesti rendszerrel ellentétben a teljeárú jegyet 90 a kedvezményes jegyet 30 percig lehet használni. Ezalatt az idő alatt akár hányszor átszállhatunk, nem kell újrakezelni a jegyet.

Milyen jegyeket kell venni Prágában?

Átszálló-jegy

32 CZK/felnőtt; 16 CZK/gyermek 6 - 15 év között; Nyugdíjas jegy van de túristák ezt nem vehetig igénybe! A jegyek a jegykezeléstől 90 percig korlátlan átszállással használhatók. Nyíllal befelé kell betenni a sárga színű jegykezelőbe, rögtön felszálláskor, vagy mielött lemennénk a metróba!


Szakaszjegy

24 CZK/felnőtt; 12 CZK/gyermekek 6 - 15 év között; Nyugdíjas jegy van de túristák ezt nem vehetig igénybe! A jegyek a jegykezeléstől 30 percig korlátlan átszállással használhatók. Nyíllal befelé kell betenni a sárga színű jegykezelőbe, rögtön felszálláskor, vagy mielött lemennénk a metróba!


Buszvezetőnél lehetséges pótjegyet vásárolni (40 CZK/felnőtt; 20 CZK/gyermek 6 - 15 év között)

Rövidtávú bérletek 1-napos (24 óra) jegy 110 CZK 3-napos jegy (72 óra) 310 CZK

Hosszútávú bérletek Havi bérlet 30 napra 550,- CZK Negyedéves 90 napra 1.480,- CZK Éves bérlet 365 napra 4.750,- CZK Ingyenesen utazhatnak gyermekek 6 éves korig gyermekek babakocsiban állatok (kutyák) hordozókosárban

Az ellenőrnek, a magyarországi gyakorlattól eltérően joga van a helyszínen feltartoztatni és megváratni az utast amíg a rendőr megérkezik!!! Az ellenőröket nem lehet megvesztegetni!!! Abban az esetben, ha megbüntetett az ellenőr és a helyszíni bírság ki lett fizetve, ez a papír nem jogosít az egész napos tömegközlekedés használatára! Az esetleges kellemetlenséget elkerülendő, mindenkit szívesen megkérünk a jegyhasználatra.

A három illetve több napra érkezőknek a bérletvásárlást is ajánljuk. A jegyeket, bérleteket sok helyen meg lehet venni, legfőképp a metrómegállókban automatából!

Metró

A prágai metróhálózatot 3 metróvonal alkotja, - A, B, C színeik: - zöld: (Depo Hostivař –Nemocnice Motol ), sárga (Černý Most - Zličín) és piros (Letnani - Háje), mellyel A metró minden nap hajnal 5 órától éjszaka 24 óráig jár. Munkanapokon csúcsidőben 2-3 percenként járnak a szerelvények, más időszakban 4-10 percenként.

Villamos 

A nappali műszakban reggel 4.30-tól éjszaka 24 óráig járnak, éjszakai műszakban 00.30-tól 4.30-ig járnak az 51-58 villamosok, melyek 30 percenként közlekednek. Minden éjszakai járat a Lazarska állomáson találkozik. A villamosok menetrendje minden megállóban megtalálható.

Busz

A nappali és éjszakai műszak a villamosokéhoz hasonló, az 501-514 villamosok látják el az éjszakai műszakot. A menetrend minden megállóban megtalálható.

Hogyan vegyünk jegyet tömegközlékedéhez Prágában, ha nincs a közelben újságos? Jegy automatát sok helyen találunk, Prága belvárosában. Természetesen főleg metróknál, villamos megállókban. Elsőre lehet nem lesz könnyű, jegyet varázsolni. Titka az egésznek: annyiszor kell a gombot megnyomni ahány jegyet szeretnénk venni, majd csak utána fizetni.

Prágai jegyautomata

 

 

További információk Tömegközlekedés Prágában támakörben, megújult Prága Club oldalunkon

Hogy tudtok eljutni a prágai repülőtérről belvárosba, vagy a belvárosból a repülőtérre?

Utazászservezők részére

Szükségetek van egy megbízható helyi kapcsolatra, aki segít kialakítani, megszervezni a programot, ismeri a szállásokat, éttermeket, sörgyárakat. Beszéli a cseh nyelvet? Több mint 10 éve van a pályán. Forduljatok hozzánk bizalommal, állandóan elérhetőek vagyunk.

További információ

Prágai csapatépítés cégeknek

Céges utak, csapatépítő utak, konferenciákra, szakmai gyakorlatra érkezőknek segítünk, nem csak szállásfoglalásban, hanem, fordításban, kiegészítő programok szervezésében, transzfer szolgáltatásban, belépőjegyek biztosításában és minden másban.

További információ

Iskolai kirándulás Prágába

Prágai osztálykirándulás ma már nem megvalósíthatatlan. Középiskoláknak, egyetemistáknak, kollégiumi sörtúrák szervezése, tanároknak tantestületi kirándulás szervezése. Szállások akár nagyon olcsón, kollégiumi szobákban.

További információ

Magyar elérhetőség

 • Telefon:
  (+420)-777-84-75-56
 • Email:
  info@pragaclub.hu
 • Levelezési cím:
  Černomořská 2,
 • 101 00 Praha 10
  Csehország