Hasznos utazási információk, tanácsok Prágába és Csehországba érkezőknek

Utazás,Prágába, Csehországba

Autóval, busszal, vonattal, repülővel Prágába, Csehországba

HOGYAN UTAZZUNK PRÁGÁBA ?

Autóval Prágába

Autóval leggyorsabban körülbelül 5 óra alatt lehet (Szlovákián keresztül) Budapestről Prágába érni. Prága-Budapest csupán 525 km. Az Ausztrián keresztülmenő útvonal körülbelül 45 perccel hosszabb. Utazás előtt célszerű leellenőrizni az autópályadíjakat, hogy tisztában legyünk az extra költségekkel, vagy nehogy később megbüntessenek bennünket, mert elfelejtettünk matricát vásárolni, vagy elektronikus pályahasználati díjat fizetni.
Fontos tudni:
-Az autópálya felújítása (a felújítás végát 2022-re saccolják, és valószínű, a munkálatok végeztével, majd kezdhetik is újra a felújítást, ugyanis annyira túl van terhelve az autópálya), jóval megnöveli az utazási időt Prágába. Ha nincs baleset akkor is 1,5-2 órával többet kell az utazásra szánni, ami így mér nem 4, 5 – 5 óra hanem könnyedén 6 – 7- óra is lehet! -Ahol nincs felújítva az autópálya ott annak minősége kritikán aluli, és nem utolsó sorban veszélyes, lukakkal teli, ami az autótoknak sem tesz jót. Lengéscsillapító csere, defekt lehetősége benne van egy ilyen útnak. -A Prága – Brno közti autópályán, egy km-re eső balesetek száma: 3,6!!! ami többszöröse egy átlag autópálya statisztika számainak. A balesetek többségét a gyorshajtás okozza!
-Prágában a parkolás drága, a belvárosban szinte lehetetlen parkolni (ingyenes parkolás NINCS a belvárosban). Még akkor is, ha autóval érkeztek Prágába, azt ajánljuk, tegyétek le valahova az autót (zárt parkolóba), vegyetek 24 vagy 48 órás jegyet, és használjátok a prágai tömegközlekedési eszközöket.
-Két napos kimerítő, sörös városnézés után valakinek haza kell vezetni. garantáltan a hazafelé vezető út, hosszabbnak tűnik majd mint az idefele tartó út.
Parkolás Prágában
Ha Prágába érve parkolóhely után kutatunk, a magyar rendszerhez hasonlóan zónákkal fogunk találkozni, amelyekben a parkolás ára eltérő lehet. 30, de akár 120 Cseh koronát is fizethetünk óránként, a parkoló elhelyezkedésétől függően. A parkolást olcsóbban is megúszhatjuk, ha Prága kijjebb eső területein állunk meg autónkkal, ahol csupán 10 koronába kerül egy óra. Vannak szállodák, amelyek vendégeik számára felár ellenében őrzött parkolót biztosítanak, így nem kell az utcán megállnunk. További információ: Parkolás Prágában
Busszal Prágába
Ha busszal utazunk Prágába, az út körülbelül 7,5-8 órát vesz igénybe. A buszok végállomásai általában Prága csomópontjain találhatók, ahonnan tömegközlekedéssel a város bármely pontjára könnyedén eljuthatunk. A különböző busztársaságok számos kedvezményt biztosítanak gyermekeknek, diákoknak, illetve idős és mozgássérült személyek számára. A jegyárak időponttól és busztársaságtól függően változhatnak. További információ: -Busszal Prágába


Vonattal Prágába
Vonattal is eljuthatunk a Cseh fővárosba, amely szintén körülbelül 7,5 óra alatt ér Budapestről Prágába. A buszokhoz hasonlóan a vonatok is a város főbb csomópontjain találhatók, ahonnan szállásunkhoz tömegközlekedéssel juthatunk el. A jegyárak időponttól függően változhatnak. további információ: -Vonattal Prágába


Repülővel Prágába
Helló Prága– Prága látnivalói, amiket kötelező megnézni. Amennyiben Utazás Prágába bejegyzésünk tetszett, és magyar nyelvű idegenvezetést, sörtúrát szeretnél rendeli oldalunkon megteheted!


Látnivalók, nevezetességek Prágában és Csehországban

Látnivalók, nevezetességek Prágában és Csehországban. Látnivalók Prága mellett a legfontosabb vidéki városokban. Brno, Cesky Krulov, Pilzen vagy Karlovy Vary.


Prágai szállások

Prágai szállások. Könnyen online foglalhatót prágai szállások egyénileg utazóknak a legfontosabb látnivalók nevezetességek szomszédságában. Csoportok részére kedvező prágai szállásajánlatok.


Csehországi szállások

Csehországi szállások . Könnyen online foglalható csehországi szállások egyénileg utazóknak a leglátogatottabb vidéki látnivalók nevezetességek közeláben. Csoportok részére kedvező csehországi szállásajánlatok.


Térképek, prospektusok, látnivalók

Ingynesen letölthető térképek, prospektusok látnivalókról nevezetességekről, melyek segítséget, ötleteket nyújthatnak utazás előtt, illetve csehországi tartózkodás alatt