Látnivalók Brnóban

Nevezetességek Brnóban

Látnivalók
Karlovy Varyban


 

Karlovy
varyban
látni-
valók,
neve-
zetes,
ségek

Az oldalon Karlovy Vary látnivalói, és nevezetességei, taláélhatóak, részletes, fényképpel , térképpel és nyitva tartási információkkal. A legfontosabb kötelező látnivalók között, olyan rejtett látnivalók, nevezetességek, is találhatóak amik mellett lehet, hogy csak úgy elsétálna. Nyomtatható térkép és leírásunk alapján viszont, hamar megtudhaták, hogy mi minden, merre található Karlovy Varyban.

Nem is gondolnánk mennyi sok, rejtett látnivaló mellett haladunk el, amíg valamely kötelező látnivalót keresünk. Sokan csak rövidebb hétvégére utaznak Karlovy Varyban.

A szórakozás és a kikapcsolódás nem utolsó sorban a sörözés mellett, a legtöbben minél többet szeretnének látni Karlovy Vary nevezetességei közül.

A legfontosabb Karlovy Varyban látnivalók illetve rejtett nevezetességek, ha valakit jobban érdekelnek, szívesen ajánlunk privát prágai idegenvezetést Prágában és a legfontosabb vidéki városokban. (Prága, Cesky Krumlov, Pilzen, Brno). Fiatalos jól felkészült és tapasztalt magyar idegenvezetők muatják meg a látnivalókat Karlovy Varyban mellett egész Csehországban. Többféle típusu és időtartalmú idegenvezetést, ajánlunk, hogy mindenki megtalálja a legjobban neki valót.
Azoknak akik maguk szeretnék Karlovy Vary-t felfedezni, és térkép alapján felkeresni a látnivalókat, vagy a látnivalók egy részét, ajánljuk, hogy érdemes listát csinálni arról, hogy mit, milyen látnivalókat szeretnének mindenképpen megnézni. Érdemes minden napra egy másik útvonalat tervezni, ami magába foglal a közelben lévő összes látnivalót, így semmi nem fog kimaradni. Brnóban a rengeteg látnivaló, múzeum, templom és persze söröző mellett, elég nehéz kiszűrni mit is érdemes igazén megnézni.

A legfontosabb nevezetességek és látnivalók, amiket nem szabad kihagyni, ha Karlovy Varyban járunk!

Karlovy Vary mindenben páratlan, meseváros, rengeteg látnivalóval érdekességgel. Karlovi Vary legfontosabb látnivalói:

A 7db oszlopcsarnoka az úgynevezett KolonnádokA 15 db akár 73 fokos forrásvíz, amelyből a legnagyobb 12-15 méter magas gejzírként tör fel a föld alól

Az egyedi fürdők, amelyeket nem lehet a magyarországihoz hasonlítani, mert itt külön kádban fürdenek a gyógyulni, a felfrissülni vágyók. Az eredeti Becherovka gyár és múzeum, Moser üveggyár, Thun porcelán gyár És még sorolhatnánk. De Karlovy Varyba el kell jönni, és zezen látnivalókat, nevezetességeket meg kell tekinteni, saját szemmel kell látni, mert: Karlovy Vary csillogóbb, mint valaha Tények amit érdemes Karlovy Varyról tudni: Csehország legnagyobb gyógyfürdőhelye, az ország északnyugati részén, ahol a meleg vizű Teplá folyó az Eger folyóba ömlik. Hegységek veszi körül: az Érchegység, a Császárerdő és a Duppaui-hegység. Minden oldalról erdők védik. Karlovy Varyt, évente 70 országból 2 millió turista keresi fel. Karlovy Varyt IV. Károly német-római császárról nevezték el, aki a várost alapította az 1370-es években. 1508-ban Európa első gyógyhelye lett. A harmincéves háború idején épült ki, a 18. században híres európai fürdőhellyé vált. 1759-ben egy tűzvészben nagy része leégett, és utána klasszicista épületeket emeltek. 1992 óta műemlékvédelem alatt áll az egész város.

Látnivalók, nevezetességek Karlovy Varyban


Karlovy Vary legfontosabb látnivalói


Látnivalók Karlovy Varyban, és Karlovy Vary nevezetességei, fényképes bemutatás, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információk


Látnivaló Karlovy Varyban

Karlovy Vary HOTEL PUPP

A hotel története egészen 1701-ig vezethető vissza, amikor az egyre bővülő, előkelő, főleg külföldi vendégek részére egy díszes báltermet építettek. A bálterem építését egy Saxon nevezetű úriember támogatta, amiért cserébe el is neveték a termet róla, Saxon teremnek. Pár évvel később, a Saxon teremmel szembe egy újabb díszes termet építettek, melynek neve Cseh terem lett, ide viszont főleg cseh vendégek jártak, ellentétben a Saxon teremmel, ahová továbbra is inkább külföldi vendégek szórakoztak. Ezek a termek szépségükben és műsoruk tekintetében is versengtek egymással, majd egy tűzvész miatt mindkettő leégett, sőt később a nagy árvíz is károkat okozott bennük. 1894-ben ez a két terem nyújtotta az alapját az újonnan épült Pupp szállodának. A szálloda építetője és üzemeltetője a Pupp család volt, értelem szerűen nevét is a családról kapta a luxus hotel, ami igaz a kommunizmus alatt a Grand Hotel Moszkva nevet vette fel, de a rendszerváltás utána az eredeti név visszakerült. A szerepe a hotelnak 1950 óta kulcsfontosságú, amikor is megrendezték az első Karlovy Vary filmfesztivált. A Hotel Pubb volt és a mai napig is ez a fő bázisa az ide érkező filmes vendégek részére. a A hotel az 1960-as években már több mint 1000 férőhelyes volt, és a világ legmenőbb szállodái között emlegették, ugyan úgy mint manapság. A hotel fényét csak javítja a nemrég történt teljes felújítás.

Látnivaló Karlovy varyban

Karlovy vary DIANA KILÁTÓ

A legszebb kilátás Karlovy Vary-ra, a tengerszint feletti 547 méterről, a Diana kilátótoronyból élvezhető. Az 1914-ben épült kilátó a Grand Hotel Pupp feletti van, ahová, különböző túraútvonalakon keresztül, egy kiadósat sétálva, vagy a picit eldugva található, 1912-ben átadott, siklóval is fel tudunk menni. A Diana kilátót pedig két évvel később 1914-ben adták át, habár már 1804-es feljegyzésekben is megemlítik, hogy erről a helyről van a legszebb kilátás a városra. A kilátó 40 m magas és a 50 falépcsőt használva lehet felmenni, ahonnan, tiszta időben, akár 70 km távolságra is el lehet látni. A torony lábánál anno nagyobb kulturális élet volt, de a mai napig található itt étterem, mini állatkert és egy pillangó ház, élő pillangókkal.

Látnivaló Karlovy Vary

Karlovy Vary GYÓGYVIZEK

Gyógyvizes ivókúra, a jódos kénes vizek sokszor kifejezetten hasznosak lehetnek, de vannak azonban olyan esetek amikor kerülendő az alkalmazásuk. Ezért is van, hogy az ide járó gyógyulni vágyóknak, szigorúan orvos írja elő, melyik forrásból mikor és mennyit szabad inni. Az igazsághoz, hozzá tartozik, hogy fürdőkúrák illetve ivókúrák, évszázadról évszázadra változtak. Volt időtájt mikor merőben különbözőek voltak, mint manapság a kúrák. Ivókúrák alkalmával napi 10-12 liter vizet kellett a betegeknek meginni, míg a fürdőkúrák sem 20-30 percig tartottak hanem akár 48 óráig. Jelenleg a következő szabályokat érdemes betartani, mielőtt elkezdenénk az ivókúrát -Ami a legfontosabb, nem szabad nagyobb mennyiséget inni, és különösen fontos, hogy különböző forrásvizeket ne keverjük nagy mennyiségben. Amennyiben valaki több napra érkezik, ha teheti konzultáljon egy helyi orvossal. -A forrásvíz csak frissen jó, nem érdemes palackba hazavinni. -Tartsuk meg a jószokást, és, ha lehet, a vizet az erre az alkalomra kialakított Karlovy Vary csőrös csészékből kóstoljuk, amely végül is kellemes emléktárgy is lehet mikor hazamegyünk. -A dohányzás illetve alkohol fogyasztása az ivókűrék alatt nem ajánlott. A meleg, kénes forrásvíz gőzét, dohányfüsttel ne keverjük. -Ívokúra alatt a kényelmes lassú sétálás ajánlott, meditációs gondolkodással. -Ivókúra alatt nem szabad sietni, nem szabad idegeskedni. A gyomrunknak a forrásvíz és a stressz együttes hatása nem tesz jót. -Az ivókúra egy személyes rituálé, ne zavarjunk nem kívánt beszélgetéssel, hangoskodással másokat. -A nem felhasznált vizet ne öntsük virágra, fűre, mert ezzel kárt okozunk bennük, csak a csapba, vagy csatornába öntsük. -A források csapját TILOS megérinteni, kézzel. TILOS szájunkat a csap közelébe tenni, és így próbálni inni.

Látnivaló Karlovy Vary

Karlovy Vary KOLONNÁDOK

Karlovy Vary híres kolonnádái. Magyarra lefordítva oszlopcsarnokai, fedett termei, amelynek mennyezete oszlopokon nyugszik. Ezeknek az oszlopcsarnokoknak a célja, hogy az Karlovy Varyban élők, illetve a Karlovy Varyba érkező gyógyulni vágyók turisták, kényelmes körülmények között tudjanak vizet kóstolni a gyógyvízforrásokból. Nyáron véd napsugárzásától, a nagy melegtől, esős, illetve csapadékos idő esetén pedig, véd, hogy megázzunk, fújjon minket a szél, vagy hogy a hideg érjen minket. 7 darab kolonnád található Karlovy Varyban, amelyek közül a legnagyobb, a Malomkő Kollonád. 1871-1881 között építettek. 132 m hosszú, 13 m széles, és 124 !! oszlopa van. További kolonnádok: Parkkolonnád, Vridlo kolonnád, Kastélykút-kolonnád, és a Forró tavasz kolonnád, melynek vize 72 Celsius, és 12 méter magasra tör felszínre egyfajta gejzírként, a város közepén. Percenként 2000 liter termálvíz tör itt felszínre, amely elegendő mennyiség ahhoz, hogy a város összes gyógyfürdője ezt a vizet használja fürdéshez.


Szeretne többet megtudni? A Karlovy vary és további látnivalók megtekintése magyar nyelvű, helyi idegenvezető segítségével! Írjon nekünk!

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni