Látnivalók Prága

Nevezetességek Prágában. Kirándulási tippek, hogy mit érdemes megnézni!

Látnivalók
Prága
1.


 

Prága
látni-
valók

Prága
Neveze-
tességek

Alegfontosabb  Prága látnivalók , és nevezetességek.  Prága mint Európa egyik legfényűzőbb városa, több napra is bőségesen kínál látnivalót.  A nevezetességeket, részletesen, több oldalra elosztva, fényképekkel, térképekkel és nyitvatartási információkkal mutatjuk be. Kiemelt prágai látnivalók mellett, folyamatosan bővítjük, adatbázisunkat és mutatjuk be Prága és környéke látnivalóit is. Egynapos  és többnapos kirándulási tippeket adunk. 

Mindegy, hogy hosszabb időre vagy csak átutazóban, néhány órára járnak Prágában, ajánljuk, hogy Prága látnivalóit, helyi, magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével tekintsék meg. Az idegenvezetés lehet három órás vagy akár három napos is. Többféle típusú és időtartalmú idegenvezetést, ajánlunk Prágába, hogy mindenki megtalálja a legjobban szimpatikus útvonalat. 


MIT NÉZZÜNK MEG PRÁGÁBAN

Prága az európai turisták egyik kedvenc célpontja, melyet arany- vagy száztornyú városként, sőt, a városok királynőjeként is emlegetnek szépsége és Prága látnivalói miatt.  A cseh főváros az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A Moldva, azaz Vltava partján fekvő 1,3 milliós metropolisz a környező kilenc dombra és a folyó szigeteire épült. Népszerűségét ma történelmi és modern kulturális csodáinak, meseszép fekvésének valamint a helyiek vendégszeretetének köszönheti. A város olyan elképesztően gazdag izgalmas látnivalókban, hogy akár heteket is érdemes itt eltölteni. 

1. Prága Látnivaló: A prágai ORLOJ

Aprágai Orloj: Az óramű 610 éves, de a legutóbbi 2018-as felújításakor, néhány, valószínűleg több száz éves, kisebb állatfigurát és a 20. század negyvenes éveiből származó üzenetet találtak a restaurátorok. Ezt hetven éve elrejtett levelet és korabeli újságokat találtunk. A levelet Vojtech Sucharda szobrász írta, aki a második világháború után az Orloj fafiguráinak a felújításával és a tönkrement szobrok másolatainak elkészítésével volt megbízva.

A levél és az újságok Szent Tamás apostol szobrában voltak elrejtve, röntgen segítségével találtak rájuk. A kutatóknak ugyanis gyanús volt, hogy ez a szobor könnyebb volt, mint a többi apostolé. A röntgen kimutatta, hogy a szobor belsejében üreg van, abban pedig egy alumíniumtok, amely a levelet és az újságokat rejtette. Levelében a szobrász csalódásának adott hangot, hogy az Orlojon azok a szobrok is megmaradtak, amelyeket ugyan fontos emberek ajándékoztak a városnak, de nem kapcsolódnak Prágához. Sucharda a problémáról egy mesét is írt, amely szintén megtalálható a rejtekhelyen.
Cím

Staroměstské nám. 1, 110 00 Josefov

Nyitva tartás


Nyílvános

Megközelítés

Metro: zöld
Megálló: Staromestka


2. Prága Látnivaló: A prágai LENNON FAL

Aprágai Lennon fal: Az 1980-as évek során, John Lennon az összes cseh kormányellenes tiltakozó szimbólumává vált, mivel a tiltakozók erre, a mára világhírűvé vált falra írták fel dalszövegeit és más politikai szlogenjeit. A híressé vált idézeteitől kezdve, mint az „adj esélyt a békének”, az ezt a korszakot átélő emberektől származó személyes véleményeken keresztül, a fal találóan emlékeztetett arra, hogy a múltban hogyan mentek a dolgok.


Cím

Velkopřevorské náměstí, 100 00 Praha 1

Nyitva tartás


Nyílvános

Megközelítés

Villamos 22, 23
Megálló: Malostranské námesti


3. Prága Látnivaló: A prágai STRAHOVI KOLOSTOR

Aprágai Strahovi Kolostor: A Strahovi kolostor amely mára egyik legfontosabb látnivalója lett Prágának, a Prágai várnak. A Strahovi kolostor lakói az egyszerű életmód mellett, sört is főztek. Az udvarban találjuk a premontreiek ma is működő serfőzőházát. Itt készül 2001.től,  a Norbert nevű, 14 fokos barna sör. 


Cím

Strahovské nádvoří 1/132, 118 00 Praha 1-Strahov

Nyitva tartás


hétfő Zárva
kedd 09:00–17:00

szerda 09:00–17:00
csütörtök 09:00–17:00
péntek 09:00–17:00
szombat 09:00–17:00
vasárnap 09:00–17:00

Megközelítés

Villamos 22, 23,
Megálló: Pohořelec


4. Prága Látnivaló: A prágai SIKLÓ

Aprágai Sikló: A sikló egész évben üzemel, nagyjából 9 órától 23.30-ig, nyáron 10 percenként, máskor pedig 15 percenként közlekedik. Általában áprilisban és szeptemberben néhány hetes üzemszünetet tartanak, amikor elvégzik a szükséges vizsgálatokat. Ujezd megállónál lehet felszállni, és aminek 3 megállója van, így kedvünk szerint a domb közepén vagy a tetején szállhatunk ki.


Cím

Kisoldal, 118 00 Prague 1

Nyitva tartás


hétfő 09:00–23:30
kedd 09:00–23:30

szerda 09:00–23:30
csütörtök 09:00–23:30
péntek 09:00–23:30
szombat 09:00–23:30
vasárnap 09:00–23:30Megközelítés

Villamos 22, 23
Megálló: Ujezd


5. Prága Látnivaló: A prágai Letna park

Aprágai Letna park: Prága egy nagyon élhető város. Ennek egyik jele a rengeteg zöld park nemcsak a külső kerületekben hanem a belvárosban is. Az egyik ilyen legnagyobb park a Holesovice és Prágai vár közötti részen a Letna park amely a város szívében a legnagyobb parkok közé tartozik. De a mai Letná többet kínál mint egy kellemes sétát a városi környezetben. Prága egyik leggyorsabban fejlődő kerülete hangulatos kávézóival jellegzetes üzleteivel sportolási és persze sörözési lehetőséggel.


Cím

Letná, 170 00 Prague 7

Nyitva tartás


Köztéri

Megközelítés

Villamos 1,2,6,8,14, 17
Megálló: SpartaSzeretne többet megtudni? A Brno és további látnivalók megtekintése magyar nyelvű, helyi idegenvezető segítségével! Írjon nekünk!

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni