Látnivalók Prága

Nevezetességek Prágában. Kirándulási tippek, hogy mit érdemes megnézni!

Látnivalók
Prága
2.


 

Prága
látni-
valók

Prága
Neveze-
tességek

Alegfontosabb  Prága látnivalók , és nevezetességek.  Prága mint Európa egyik legfényűzőbb városa, több napra is bőségesen kínál látnivalót.  A nevezetességeket, részletesen, több oldalra elosztva, fényképekkel, térképekkel és nyitvatartási információkkal mutatjuk be. Kiemelt prága látnivalók mellett, folyamatosan bővítjük, adatbázisunkat és mutatjuk be Prága és környéke látnivalóit is. Egynapos  és többnapos kirándulási tippeket adunk. 

Mindegy, hogy hosszabb időre vagy csak átutazóban, néhány órára járnak Prágában, ajánljuk, hogy Prága látnivalóit, helyi, magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével tekintsék meg. Az idegenvezetés lehet három órás vagy akár három napos is. Többféle típusú és időtartalmú idegenvezetést, ajánlunk Prágába, hogy mindenki megtalálja a legjobban szimpatikus útvonalat. 


MIT NÉZZÜNK MEG PRÁGÁBAN

Prága az európai turisták egyik kedvenc célpontja, melyet arany- vagy száztornyú városként, sőt, a városok királynőjeként is emlegetnek szépsége és Prága látnivalói miatt.  A cseh főváros az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A Moldva, azaz Vltava partján fekvő 1,3 milliós metropolisz a környező kilenc dombra és a folyó szigeteire épült. Népszerűségét ma történelmi és modern kulturális csodáinak, meseszép fekvésének valamint a helyiek vendégszeretetének köszönheti. A város olyan elképesztően gazdag izgalmas látnivalókban, hogy akár heteket is érdemes itt eltölteni. 

6. Prága Látnivaló: A prágai KÁROLY HÍD

Aprágai Károly híd: 1357. július 9-én kezdték el építeni Prága és egyben a világ egyik leghíresebb hídját. A cseh főváros örök idegenforgalmi szenzációjának számító Károly híd a hiedelmekkel ellentétben nem az első átkelő volt Prágában. Ma összesen harminc alkotás látható a hídon, az utolsó 1938-ban került oda. A szabadtéri “szoborgaléria” ötletét egyébként a római Angyal-híd adta. Legendák szerint a híd szobrai éjjel elhagyják helyüket, hogy a járókelők között elkeveredve nézzék meg a többi hidat, amelyeket saját helyükről nem láthatnak.
Cím

Karlův most, 110 00 Praha 1

Nyitva tartás


Nyílvános

Megközelítés

Metro: zöld, Villamos: 22, 23
Megálló: Malostranska


7. Prága Látnivaló: A prágai KAFKA FEJ

Aprágai Kafka fej: A 11 méter magas, 39 tonnás alkotás különlegessége, hogy a 42 rozsdamentes acélból készült. A rétegek külön-külön mozognak aminek köszönhetően Kafka arcát formázó szobor folyamatosan mozgásban van. A rétegek játékos mozgásának hála pedig Kafka fej Prágában mindig más irányba néz. A műalkotást a német, zsidó családból származó Kafka művei ihlették. A Kafka fej Prágában szobor – csakúgy mint Kafka írásai – sokféleképpen értelmezhető, és jó ideig gondolkodásra készteti a szemlélőt.


Cím

Charvátova, 110 00 Nové Město

Nyitva tartás


Nyílvános

Megközelítés

Metro: zöld, Villamos: 22, 23
Megálló: Narodni Trida


8. Prága Látnivaló: A prágai TÁNCOLÓ HÁZ

Aprágai Téncoló ház: Eredetileg Fred és Gingernek akarták hívni az épületet, mert tervező Frank Gehryt két táncoló alak inspirálta, Ginger Rogers és Fred Astair párosa. Végül is Táncoló ház lett a neve. Innen indul a Naplavka rakpart, ahol rendszeres piac illetve a hajókon egyéb porgram vár benneteket. 


Cím

Jiráskovo nám. 1981/6, 120 00 Nové Město

Nyitva tartás


hétfő Zárva
kedd 09:00–19:00

szerda 09:00–19:00
csütörtök 09:00–19:00
péntek 09:00–19:00
szombat 09:00–19:00
vasárnap 09:00–19:00

Megközelítés

Villamos 17
Megálló: Jiráskovo náměstí


9. Prága Látnivaló: A prágai PETRIN KILÁTÓ

Aprágai Petrin kilátó: Prágai Petrin kilátó, mely másolata a párizsi Eiffel torony tetejének. A toronyhoz gyalog vagy akár siklóval is fel tudunk menni, ahonnan egy kellemes sétával a Prágai Várhoz is el tudunk jutni. Kitűnő célpont azoknak akik szeretnék elkerülni a tömeget és kis nyugodtságra van szükségük.


Cím

Petřínské sady 633, 118 00 Praha 1-Malá Strana

Nyitva tartás


hétfő 10:00–20:00
kedd 10:00–20:00

szerda 10:00–20:00
csütörtök 10:00–20:00
péntek 10:00–20:00
szombat 10:00–20:00
vasárnap 10:00–20:00Megközelítés

Villamos 22, 23
Megálló: Ujezd


10. Prága Látnivaló: A prágai KAMPA SZIGET

Aprágai Kampa sziget: Kampa sziget, közvetlenül a Károly híd mellett található. Kitűnő menekülő célpont a turisták elöl. Innen megtalálhatjátok a Lennon falat és a kis-oldal kacifántos utcáin bolyongva, Prága egy másik sokkal nyugottabb arcát ismerhetitek meg. Az ide vezető lépcsőn játszódott a Mission Impossible egyik jelenete. Egykor vízimalmok működtek itt, mára viszont az egyiket modern művészeti múzeummá alakították, a környék pedig tele van éttermekkel és hotelekkel.


Cím

Kisoldal, 118 00 Prague 1

Nyitva tartás


Köztéri

Megközelítés

Villamos 22,23
Megálló: MalostranskaSzeretne többet megtudni? A Brno és további látnivalók megtekintése magyar nyelvű, helyi idegenvezető segítségével! Írjon nekünk!

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni