Látnivalók Prága

Látnivalók nevezetességek Prágában

Látnivalók Prága


Látnivalók Prága - VIDEO

Látnivalók Prága 1 - A PRÁGAI ÓVÁROS

 Az  Óváros, Prága  egyik leghangulatosabb, legtöbb látnivalót és nevezetességet kínáló negyede. Az Óvárosi tér és környéke, tele van nevezetességekkel, látnivalókkal, amelyekbe céltalanul bóklászva is folyamatosan belebotlunk. Ezek látnivalók  között a legfontosabbak, az: ORLOJ, KÁROLY HÍDTYN TEMPLOM, ZSIDÓ NEGYED..stb. A linkekre kattintva, részletes leírást, fényképes bemutatást, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkat találhat az Óváros nevezetességeiről.

Látnivalók Prága 2 - A PRÁGAI VENCEL TÉR

A Vencel-tér, ha Prága nem is legszebb, de mindenképpen az egyik legjelentősebb látnivalója, közvetlenül az Óváros mellett. Az egykori Ló piacot (750 m hosszú és 45 illetve másik végén 63 m széles), még, ha mai szemmel elképzelhetetlen is, maga IV. Károly alapította, még 1348-ban. Mai kinézetéhez talán a XIX. századi átépítések, hozzáépítések után kezdett hasonlítani, amikor is a Nemzeti Múzeum is felépült. A tér manapság is évről évre változik. Ennek eredménye, hogy három évszázad, különböző stílusú épületei keverednek a prágai Vencel téren. A Vencel tér és környéke, legfontosabb látnivalója a: Nemzeti Múzeum, Vencel szobor, Forgó Kafka fej és a Vigadó épülete. A linkekre kattintva, részletes leírást, fényképes bemutatást, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkat találhat az Vencel tér és környéke  nevezetességeiről.

Látnivalók Prága 3 - A PRÁGAI VÁR

A Prágai vár, ugyan annyira kihagyhatatlan látnivaló mint az óváros vagy a Vencel tér és környéke. Itt is mint az óvárosban, percenként fedezünk fel nevezetességeket, látnivalókat. A legfontosabb nevezetességekről részletes leírást, fényképes bemutatást, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkat találhat, a linkekre kattintva. 

Látnivalók Prága 4 - A KISOLDAL

A Prágai vár és a Moldva folyó között elterülő, látványosságokkal és nevezetességekkel teli részt,  Kisoldal-nak hívjuk. Egy mesebeli városrész, amely ugyan úgy az UNESCO védelme alatt áll mint Prága többi, belvárosi része. Itt található a Lennon fal, a Kampa sziget, és innen jutunk fel siklóval a Petrini kilátóhoz is. 


Látnivalók Csehországban


Látninavók Prága

Hagyományos illetve interaktív túráink, hajós városnézések alkalmával, bemutatjuk Prága látnivalóit és nevezetességeit.

LÁTNIVALÓK PRÁGA

Látninavók Brno

Rövid 2 órás, vagy akár 2 napos idegenvezetés Brnóban és környékén, a Punkva-barlang és a Macocha-szakadéknál.

LÁTNIVALÓK BRNO

Látninavók Cesky Krumlov

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

LÁTNIVALÓK CESKY KRUMLOV

Látninavók Pilzen

Pilzen és a Pilsner Urquell sörgyár meglátogatása 6 órás program keretében, hogy a sörgyár semmi esetre sem maradjon ki.

LÁTNIVALÓK PILZEN

Látninavók Karlovy Vary

Karlovy Vary legfontosabb látnivalói, a Krsovice sörgyár és a Becherovka múzeum látogatásra 8 órás program keretében.

LÁTNIVALÓK KARLOVY VARY