Látnivalók 

Látnivalók Csehországban Magyaroknak, helyi magyaroktól

Látnivalók Prágában és Csehországban

Azoldalon, csupán ízelítőt kínálunk Prága, Brno, Krumlov, Karlovy Vary és Pilzen legfontosabb látniavóiból, hogy ne csak a kedvedet hozzuk meg az utazáshoz, de segítsünk abban, hogy minél többet kapj csehországi utazásod során! Amennyiben biztosan sokat szeretnél kihozni az utazásból rendelj nyugodtan idegenvezetést is, állunk rendelkezésedre. Addig is az oldalon részletesen bemutatjuk a legfontosabb látnivalókat, nevezetességeket és rejtett kincseket, fotókkal, információkkal az elérhetőségről, belépőjegyről és nyitvatartásról. Több oldalon elosztva mutatjuk be Prága leghíresebb és legérdekesebb nevezetességeit.
Látnivalók Prágában és Csehországban

Prága óvárosában bemutatjuk az Orloj-t, a Károly hidat, a Tyn-templomot, a világon egyedülálló Zsidó Temetőt és a Huszita de barokk Szent Miklós templomot. Prágai Vencel téren található a Nemzeti Múzeum, Szent Vencel szobor, Lucerna, Kafka Forgó Fejét és a Vígadó épülete is. A Prágai Vár oldalon megtalálható a Strahov kolostor, Loreto, Szent Vitus székesegyház, az Arany utcácska és a Királyi Palota leírása. A Kisoldalban pedig megtalálod a Lennon falat, a Siklót, a Petřín kilátót, a Kampa szigetet és még sok más érdekes látnivalót!
Látnivalók Prágában és Csehországban

Brno pontosabban Brünni látnivalóival kapcsolatban is bemutatjuk legizgalmas látnivalóit. Helyi idegenvezetőnk akár 1,5-2 órában összefoglalja, a látnivalókat, majd akár lehet tovább is utazni Prágába, vagy Prágából hazafelé tartva Magyarország irányába. A város történelmi központja számos lenyűgöző épületet tartalmaz, többek között a híres Brnoi Városházát, a híres Spilberk vár, amely Brno egyik legnagyobb és leglátványosabb látnivalója. A történelmi központban található az ikonikus St. Peter és Paul székesegyház, amely a város egyik legismertebb épülete. Villa Tugendhat, amelytől Brno nagy része a modern építészet jelképeként tekint. A villa funkcionális stílusban épült, és lenyűgöző belső kialakítása miatt egyedülálló a világon. A városban továbbá található a híres Ossuary, amely egy földalatti kripta, ahol több ezer ember maradványait őrzik. A kripta elérhető a Szent Jakab templomból, és bár lenyűgöző látvány, nem ajánlott azoknak, akiknek gyenge a gyomra.Brno számos más érdekes látnivalót is kínál, például a híres Zelný trh piacot, a híres Špilberk Filmfesztivált és a híres Moravska Galériát, amely kiváló művészeti kiállításokat kínál a művészet iránt érdeklődőknek. Brno valóban egy érdekes és izgalmas város, amelyet érdemes felfedezni.
Látnivalók Prágában és Csehországban

Cesky Krumlov minden Csehország rajongónak egy picit a szíve csücske. Egy kis cseh város, de annál több látnivalóval. Az óváros középkori hangulatával és a Vltava folyó partján fekvő kastélyával nyűgözi le a látogatókat. A kastélyban kiállítások, múzeumok és gyönyörű belső terek találhatók. Érdemes felmenni a kastélytoronyba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A városközpontban a Szent Vítus-templom látható, amelynek belső része nagyon gazdag díszítésekben. A város főtere, a Masaryk tér, számos étteremmel, kávézóval és ajándékboltokkal várja a látogatókat. A városi múzeum, a színház és a galéria is érdekes látnivalók. A város környékén találhatók túraútvonalak és gyönyörű természeti környezet, amelyeket a természetkedvelőknek ajánlunk.
Látnivalók Prágában és Csehországban

Pilzena sörök szerelmeseinek zarándok helye. Egy cseh város, amely híres a sörfőzéséről és a Pilsner Urquell sörfőzdéről. A városközpontban a Szent Bertalan-katedrális található, amely az egyik legnagyobb csehországi templom. A város főterén áll a híres Pilzeni Műszaki Múzeum, amelyben a város ipartörténetét és a sörfőzés folyamatát ismerhetjük meg. A főtér számos étteremmel és kávézóval várja az érdeklődőket. A városban található még az ún. "Mikuláška" művészeti negyed, amely számos művészeti galériával és műhellyel büszkélkedhet. A városközpontban emellett láthatók barokk épületek, színház és számos egyéb látnivaló. A sörfőzés iránt érdeklődőknek pedig mindenképpen ajánljuk a Pilsner Urquell sörfőzdét, ahol megtekinthetik a sörfőzés folyamatát és megkóstolhatják a híres Pilsner Urquell sört.Látnivalók Prágában és Csehországban

Karlovy Varygyógyvizek szerelmesinek. Csehország egyik legismertebb és legkedveltebb üdülővárosa, amely híres termálforrásairól és gyógyvizeiről. A város főterén található a híres Vízesés szökőkút, amely több mint 13 méter magas és a város egyik legfőbb nevezetessége. A főtér körül számos gyógyfürdő és termálház található, ahol a látogatók különféle kezeléseket és gyógyfürdőket vehetnek igénybe. A városban a híres Becherovka gyógynövénylikőr is készül, amelyet a látogatók meg is kóstolhatnak. A város környékén számos kirándulási lehetőség várja az érdeklődőket, többek között a Moser kristálygyár és múzeum, amely a híres cseh kristályok előállításának folyamatát mutatja be. A város környékén szép erdős túraútvonalak is találhatók, és érdemes felkeresni a híres Diana kilátót, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra.Látnivalók Prágában és Csehországban

Kutna horaKutna Hora, a középkori cseh bányászváros Csehország kincsesládája. A Prágától keletre fekvő település a 13. században vált híressé, amikor területén ezüstre bukkantak. A középkorban a második legnagyobb cseh várossá nőtte ki magát, és pénzverdéi látták el ezüstérmékkel a királyságot.
Látnivalók

Idegenvezetés Prága

Hagyományos illetve interaktív túráink, hajós városnézések alkalmával, bemutatjuk Prága látnivalóit és nevezetességeit.

LÁTNIVALÓK PRÁGA

Idegenvezetés Brno

Rövid 2 órás, vagy akár 2 napos idegenvezetés Brnóban és környékén, a Punkva-barlang és a Macocha-szakadéknál.

LÁTNIVALÓK BRNO

Idegenvezetés Cesky Krumlov

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

LÁTNIVALÓK CESKY KRUMLOV

Idegenvezetés Pilzen

Pilzen és a Pilsner Urquell sörgyár meglátogatása 6 órás program keretében, hogy a sörgyár semmi esetre sem maradjon ki.

LÁTNIVALÓK PILZEN

Idegenvezetés Karlovy Vary

Karlovy Vary legfontosabb látnivalói, a Krsovice sörgyár és a Becherovka múzeum látogatásra 8 órás program keretében.

LÁTNIVALÓK KARLOVY VARY

Idegenvezetés Kutna hora

Cesky Krumlov és Ceské Budejovice nevezetességei akár 2 óra alatt, de egy egész napos gazdag program is megszervezhető.

LÁTNIVALÓK Kutna horaPrága top látnivalói - Google térképpel, címekkel és képekkel. Belépőjegy és nyitva tartási információkkal, mellyek A legfontosabb, kötelező és rejtett prágai nevezetsségek és látnivalók, melyeket nem szabad kihagyni

Látnivalók Prágában

Helló Prága, YouTube csatornára rendszeresen teszünk fel Prága és Csehország érdekességeit, látnivalóit bemutató videókat, amellyeket mi készítünk. Látnivalók meleltt rengeteg érdekes és hasznos információt is kaphattok!      

Helló Prága YouTube

Facebook csoportunkban, megkérdezheted magad is, mely látnivalókat érdemes megnézni. Több ezer tagunk, akik már voltak Prágában csehországban szívesen szívesen segít. Nemcsak látnivalókat, de hasznos tanácsokkal is ellátnak!

Helló Prága Csoport

Kapcsolat

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni


Prága, Látnivalók, Idegenvezetés, Sörtúra