Vonattal Prágába

Budapest-Prága vonattal

Vonattal Prágába csak 19 EUR-tól egy útra!

Vonattal Prágába

Vonattal, biztonságosan és kényelmesen Prágába!

2020 júliusától még egyszerűbben, olcsóbban és kényelmesebben utazhatunk Budapestről Prágába. A már eddig is meglévő, kétóránként induló MÁV illetve cseh CD vonatai mellett, beindulnak, az Express RegioJet vonatok, melyek kiemelkedő kényelmet, tisztaságot biztosítanak kedvező áron. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Prágába vonattal a legegyszerűbb eljutni. A távolság és az utazási idő vonattal, még az átlag ember számára is az elviselhetőség határán belül van, főleg, ha vonattal Prágába kedvezménnyel utazunk!

Pályaudvari fogadás - Amikor nem mindegy a fogadtatás…

Használja ki, hogy mi helyben vagyunk Prágában! Rendeljen maáénak vagy ismerősének, magyar nyelvű prágai fogadást a pályaudvarra! Névvel ellátott táblával várjuk önt a peronon.
A pályaudvari fogdás szolgáltatásunkkal egyrészt nem kell félnie a taxis „hiénáktól”, másrészt sokkal gyorsabban és biztonságosabban elér a szálláshelyre.
Segítünk a csomagokkal, segítünk taxit vagy transzfert rendelni. Amennyiben előnyösebb segítünk 3 napos bérletet vagy szakaszjegyet venni, és közösen utazunk a tömegközlekedési eszközzel szállodához, ahol segítünk bejelentkezéskor is.
Prágai fogadás, létszámtól függetlenül, az első két órára bevezető áron csak 50 EUR, (majd amennyiben igényli azt ,minden további megkezdett óra 20 EUR)!

Budapest és Prága között valamennyi nemzetközi vonatra 40%-os menettérti kedvezményt biztosít a MÁV és a CD, így a legolcsóbb lehetőség 19 EUR egy útra!

Ha átszállásmentesen utazunk és a jegyet Budapest-Prága viszonylatra váltjuk meg, akkor a vasúttársaságok hatalmas kedvezményeket adnak. Kevésbé frekventált vonatot választva, és a jegyeket időben megváltva akár 19 euróért is elutazhatunk a cseh fővárosba. Utazás előtt érdemes minél több lehetőséget megkérdezni, hiszen előfordulhat, hogy egy másik vonatot választva kedvezőbb ajánlatot kapunk. Olcsó jegyek minden esetben korlátozott számban elérhető el egy egy vonatra, ézért érdemes minél hamarabb a jegyeket megválltani. A jegyeket, a MÁV nemzetközi pénztnál lehet megvenni! Irodánk nem foglalkozik jegyértékesítéssel egyénileg utazók részére, oldalunkon csakis téjékoztatjuk az utazni vágyókat! A vonatok prágai érkezési és indulási helye vagy a belváros szomszédságában fekvő főpályaudvar Hlavní nadraží, amely a belvárosból könnyen megközelíthető gyalog, villamossal vagy metróval is. Valamennyi nappali vonaton választhatsz az 1. és 2. osztályú kocsik közt, az éjszakai vonatokon a teljeskörű kényelmet fekvőhelyes- illetve hálókocsik garantálják.

A Budapest - Prága vonaton:

A Prágába tartó vonat Magyarországon a Duna mentén, a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon át hagyja el az országot. Budapesten belül kínkeserves lassúsággal halad a vonat, ahol Budapest nem épp a legszebb arcát mutatja, de amint elhagyjuk a fővárost már egy barátságosabb szakasz következik kertvárosokkal, lakóparkokkal. Megközelítőleg 70 km-es távot, egy óra 10 perc után érüjük el a határt.

Magyarország határát az Ipoly hídja jelzi, amint a vonat átgurul a hídon, már Szlovákiában is vagyunk. Néhány kilométer után következett az első nagyobb város, Párkány ahol meg is állunk, Párkány (szlovák nevén Štúrovo). Innen, a határ túloldalán fekvő Esztergom és az Esztergomi Bazilika is látszik, pedig már sok-sok km-et tettünk meg Szlovákiában. Még egy utolsó pillantás Magyarországra és ezután Érsdekújvárig (Nove Zamky) meg sem állunk, és két óra negyven perc után érkezünk a szlovák főváros főpályaudvarára, Bratislava hl.st. állomásra.

Az első csehországi megálló Břeclav, majd Brno. „Kis Prágának” is nevezik Csehország második legnagyobb városát, Brnót, amely Budapesttől alig 4 órás vonatúttal érhető el. Legkedvezőbb árak oda-vissza utazásra Budapestről: >> 28 € a korlátozott számban kapható SparDay jegyekkel.

Brnot elhagyva a vasúti utazás is izgalmassá válik. A kétvágányú fővonal a Svitava patak völgyét követve töri át a hegységet, miközben hidakon és alagutakon át kanyargunk az erdőn keresztül. Ez a rövid szakasz volt utazásunk legizgalmasabb és legérdekesebb része, igazi hegyvidéki vonalvezetést élhettünk át mindketten. Az ablakon át kitekintve hosszú vonatunk elejét és végét is láthattuk, ahogy az ívekbe befeszülve kanyargott, legyőzve minden természeti akadályt. Hosszabb és rövidebb alagutak váltakoztak viaduktokkal, hidakkal és bevágásokkal kilométereken át, miközben jobbról és balról is csak a sűrű erdőségeket láthattuk. A vasútépítők a vasutat hol a jobb, hol a bal parton vezették, így a patakot is többször kereszteznünk kellett. 

Blansko állomást elérve vége szakad a hegyvidéki vonatozásnak, a vonat leküzdötte legnehezebb természeti akadályt, mely az utunkat állta. A sok-sok alagút után futunk be Ceska Trebova állomásra, ahonnan az Ostraván át Krakkóba vezető vasúti fővonal is kiágazik. Itt újabb hatalmas és zsúfoltságig megtöltött rendezőpályaudvart hagyunk magunk mögött. A sok tehervonat a bizonyíték rá, hogy a cseh ipar teljes gőzzel működik, sok munkát adva ezzel a vasúti közlekedésnek is. Újabb 1 óra és 35 perc és egy újabb nagyváros következik, a Brnotól 150 km-re található Pardubice. Prága előtti utolsó megállónk Kolín. A város mellett épült fel a Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech konzorcium autógyára, mely ma már évi 300 ezer személyautót gyárt

Budapest - Bécs - Prága között RegioJet vonatokkal 2020 júliusától!

Az Express RegioJet vonatok kiemelkedő kényelmet biztosítanak kedvező áron! A legnagyobb előny a kényelem és pontosság mellett, az indulás előtti 15 percig lehet módósítani vagy akár visszaválltania megválltott vonat jegyeket Prágába!

Standard – kényelmes utazás alacsony áron

A RegioJet vonatokon tett utazás a lehető legkellemesebb. A vonatokon a menük kizárólag minőségi üdítőket tartalmaznak, kedvező áron, legyen az egy reggeli croissantvagy ebédre sushi. Ha csak harapna valamit, vagy édesség utáni vágyát szeretné kielégíteni, remek desszertkínálat áll rendelkezésre.).

RegioJet vonalainkon dolgozó személyzet segít a maximális kényelm biztosítosításában az Ön számára.

Relax – örömteli utazás tágas bőrülésekben

Modern, nagyméretű, dönthető ülésekkel vannak felszerelve a vonatok a Relax osztályon. Ezeket biztosan értékelni fogja, ha kényelmesen szeretne utazni és pihenni. Az utazás során többször ingyenes forró italokat és egyéb enni-innivalókat szolgál fel a szemályzet.

Garantált kényelem és adatvédelem az Üzleti osztályon

Ha utazásra fordított idejét hasznos munkával vagy éppen pihenéssel szeretné eltölteni, minden bizonnyal prémium díjszabásu Üzleti osztály a legmegfelelőbb. A jármű 230 V-os csatlakozóaljzattal és asztallal ellátott, kifejezetten laptophoz kialakított, állítható bőrülései nagyszerű lehetőséget biztosítanak mindehhez. Ezen ügyfelek részére nyújtott kiemelt szolgáltatások egy további olyan előnyt jelentenek, amely kellemesebbé teszi az utazást. Segítőkész fedélzeti munkatársaink örömmel elégítik ki minden olyan igényét, amely utazása során felmerül – legyen szó tájékoztatásról vagy a fedélzeti menüről történő rendelésről.

Prága vonattal Jegyrendelés itt

Prágai Főpályaudvar

A legnagyobb, és legforgalmasabb vasútállomás a fővárosban, Prága szívében, a Vencel tértől mindössze 300 méterre található. Nemzetközi csomópont, ahonnan vonatok indulnak a környező országokba. A legtöbb Magyarországról jövő vonat is tovább Németországba, illetve Magyarországra induló vonatok többsége, Németországból, Berlinből, vagy Hamburgból érkezik. ezért is kisebb késés előfordulhat.

A pályaudvar könnyen megközelíthető: metróval a C vonalon érhetjük el, mindössze egy megállóra található a Vencel tértől (Muzeum megálló).


Cím

Wilsonova 300/8,
120 00 Vinohrady

Nyitva tartás

Az utolsó vonat érkezése és az első vonat indulása közözz zárva van.

Megközelítés

Villamos 9, Piros metró
Megálló: Hlavní Nádraží

Prága, Iátnivalók nevezetességek Prágában


Prágai fogadás, létszámtól függetlenül, az első két órára bevezető áron csak 50 EUR, (majd amennyiben igényli azt ,minden további megkezdett óra 20 EUR)! Szeretne többet megtudni Prága látniavalóiról, nevezetességeiről. Kérjen magyar nyelvű, prágai idegenvezetést ! Írjon nekünk!

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni