Prágai szállás, idegenvezetés

Szállásfoglalás, idegenvezetés magyar vendégek és csoportok részére.

Pénzválltás Prágában


Pénzválltás Prágában

Mennyit válltsunk be előre?

Annyit válltusnk be előre amennyi az utazás alatt szükséges lehet. Benzinkútaknál, autópálya szélén levő pihenőknál, próbáljunk meg ne EUR-ral fizetni. Abban az esetben, ha tehetjük, kártyával fizessünk, bár még bevett szokás, hogy azt mondják egyes helyeken a terminál nem működik, így kényszerítve az utazókat, hogy EUR-ral fizessenek, amive persze a rossz válltás miatt biztosan rosszúl járunk.  Ekkor jön jól az előre válltott CZK a cseh korona.

 


Hol válltsunk pénzt Prágában:

 

Csehországban a valutaváltásnak bizonyos sajátosságai vannak, amelyek a fejlett országokban nem szokványosak. Sajnos távolról sem olyan cselekedetekről van szó, amelyek tekintettel lennének az ügyfélre. A leggyakoribb problémák közé tartozik az áttekinthetetlen árfolyamlista, amelyben megtévesztő a nagyon előnyös, ill. előnytelen árfolyam, rejtett illetékek, hamis információk a váltás előtt és a nyugta kiadásának elmulasztása. Annak ellenére, hogy a Cseh Nemzeti Bank felügyeleti szervként igyekszik ezek ellen harcolni, a pénzváltás során sok turista jelentős összegeket veszít. 2013-ban a pénzváltóknál ún. előszerződési információk kötelezettsége volt bevezetve, ami egy dokumentum, amelyen fel van tüntetve a váltási folyamat még azelőtt, hogy az ügyfél átadná a készpénzt a váltónak és ami a pénzváltóra nézve kötelező.

 

Sok helyen találunk pénzváltót Prágában, de ha mód van rá, kerüljük őket. Az előszeretettel használt „0% comission” - felirat nagy valószínűséggel egyébként sem a valuta eladásra, hanem a valuta vételre vonatkozik.

A szintén nagy feliratokkal hirdetett kedvező váltási árfolyam pedig általában csak a nagyon nagy összegek beváltására érvényes.

Abban az esetben, ha mégis magánpénzváltónál vennénk valutát, mindig kérdezzünk rá, hogy az általunk váltandó pénzösszegre mennyit adnak. Legyünk résen, mert ha egyszer kiadják a váltott pénzt, azt már semmilyen körülmények között nem váltják vissza.

 

Már évek óta a legmegbízhatóbb prágai pénzválltó az Óváros tér mellett a Kaprova utcában található. Aki teheti itt válltson. A kinyomtatott vagy telefontra letöltött voucher felmutatásakor, használhatjuk, a VIP bejératot, ahol sorbanállás nélkül kedvezőbb árfolyammal várnak minket.

 

VALUTA BIZTONSÁGOS BEVÁLTÁSA PRÁGA KÖZPONTJÁBAN: EXCHANGE S.R.O.  Ha Prága központjában tartózkodik és pénzt szeretne átváltani, tegye azt  a Franz Kafka 2. téren. A kirendeltség naponta 9.00-20.00 óra között van nyitva, ünnepnapokat és hétvégéket is beleértve. Valutáját a legelőnyösebb árfolyamon illeték felszámítása nélkül válthatja be! https://www.exchange.cz/

 

 

 

PÉNZVÁLTÓ ÜGYFELEINEK TÍZPARANCSOLATA

 

A szerződést megelőző tájékoztatás segítségével rengeteg problémát spórolhat meg.

1. Pénzt csakis a megjelölt pénzváltókban váltson.

2. A "vétel" és "eladás" árfolyama idegen pénznem cseh koronára történő átváltása vagy fordított művelet esetében érvényes.

3. Minden pénzváltó saját maga határozza meg az árfolyamokat és illetékeket, amelyek jelentősen különbözhetnek.

4. Minden pénzváltónak közzé kell tennie a legkevésbé előnyös árfolyamokat.

5. A pénzváltó köteles a pénzbeváltás előtt előszerződési információkat nyújtani.

6. Készpénzt ne adjon ki azelőtt, hogy teljesen megértené a váltás feltételeit.

7. Mindig ragaszkodjon a szolgáltatásról szóló nyugta kiadásához.

8. Az előszerződési információk alapján végrehajtott pénzváltást nem lehet törölni.

9. A pénzváltóban az esetleges reklamációt azonnal kell érvényesíteni.

10. A panaszt illetően forduljon a Cseh Nemzeti Bankhoz vagy a pénzügyi döntőbíróhoz. :-(

 

 

 

EUR vagy cseh korona:

Természetesen, ha tehetjük fizessünk cseh koronával, vagy kártyával. EUR-ral csak akkor fizessünk, ha nagyon kell, és nincs lehetőségünk pénzt válltani, megbízható helyen.

 

 

 

Utazászservezők részére

Szükségetek van egy megbízható helyi kapcsolatra, aki segít kialakítani, megszervezni a programot, ismeri a szállásokat, éttermeket, sörgyárakat. Beszéli a cseh nyelvet? Több mint 10 éve van a pályán. Forduljatok hozzánk bizalommal, állandóan elérhetőek vagyunk.

További információ

Prágai csapatépítés cégeknek

Céges utak, csapatépítő utak, konferenciákra, szakmai gyakorlatra érkezőknek segítünk, nem csak szállásfoglalásban, hanem, fordításban, kiegészítő programok szervezésében, transzfer szolgáltatásban, belépőjegyek biztosításában és minden másban.

További információ

Iskolai kirándulás Prágába

Prágai osztálykirándulás ma már nem megvalósíthatatlan. Középiskoláknak, egyetemistáknak, kollégiumi sörtúrák szervezése, tanároknak tantestületi kirándulás szervezése. Szállások akár nagyon olcsón, kollégiumi szobákban.

További információ

Magyar elérhetőség

 • Telefon:
  (+420)-777-84-75-56
 • Email:
  info@pragaclub.hu
 • Levelezési cím:
  Černomořská 2,
 • 101 00 Praha 10
  Csehország