Busszal Prágába

Budapest-Prága busszal

Busszal Prágába csak 19 EUR-tól egy útra!

Vonattal Prágába

Busszal kényelmesen Prágába!

2020-ban még egyszerűbben, olcsóbban és kényelmesebben utazhatunk Budapestről Prágába busszal. A már eddig is meglévő, EXPRESS REGIOJET illetve A VOLÁNBUSZ / EUROLINES HUNGARY mellett az újjonc FLIXBUS buszok állnak rendelkezésre, melyek kiemelkedő kényelmet, tisztaságot biztosítanak kedvező áron. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Prágába busszal az egyik legegyszerűbb eljutni. Napi 10-12 buszjárat indul Prágába illetve Budapestre! A távolság és az utazási idő vonattal, még az átlag ember számára is az elviselhetőség határán belül van.

Autopusz pályaudvari fogadás - Amikor nem mindegy a fogadtatás…

Használja ki, hogy mi helyben vagyunk Prágában! Rendeljen maáénak vagy ismerősének, magyar nyelvű prágai fogadást a autóbusz pályaudvarra! Névvel ellátott táblával várjuk önt a peronon.
A pályaudvari fogdás szolgáltatásunkkal egyrészt nem kell félnie a taxis „hiénáktól”, másrészt sokkal gyorsabban és biztonságosabban elér a szálláshelyre.
Segítünk a csomagokkal, segítünk taxit vagy transzfert rendelni. Amennyiben előnyösebb segítünk 3 napos bérletet vagy szakaszjegyet venni, és közösen utazunk a tömegközlekedési eszközzel szállodához, ahol segítünk bejelentkezéskor is.
Prágai fogadás, létszámtól függetlenül, az első két órára bevezető áron csak 50 EUR, (majd amennyiben igényli azt ,minden további megkezdett óra 20 EUR)!

EXPRESS REGIOJET buszok Prágába

Student Agency – a citromsárga luxusbusz-flottával rendelkező brünni központú cég járataival elsősorban Csehországba – Brno, Prága, Ostrava, stb. – és Észak-Nyugat Európába érdemes utazni. Budapestről naponta 2 járat indul, így Prágába például érdemesebb buszjegyet vásárolni, mint vonatjegyet venni. A Student Agency nevű céget 1996-ban alapította a jelenleg is tulajdonos-ügyvezetőként tevékenykedő Radim Jančura. A diplomás villamosmérnök cége először csak jegykereskedelemmel foglalkozott, illetve diákcsereprogramokat szervezett, de egyre inkább közlekedési szolgáltatóként is tevékenykedik. 2004 óta a közúti távolsági szállításba törtek be, a RegioJet nevű leánycégük pedig a sínek világába vackolta be magát 2009-től. A cseh távolsági buszok csak a nemzetközi forgalom beindulása után indultak el, de mára megszokottá vált a Brno–Prága autópályán a félóránként közlekedő sárga óriások látványa. Az új szolgáltató extrákkal ékesítette fel a buszait: ingyenes magazinok és újságok, nyolc fedélzeti rádiócsatorna és a jegy árában benne lévő kávé vagy tea. A buszokon utaskísérő is tevékenykedik. A jegy árát pedig sms-ben, illetve elővételben bankkártyával interneten is ki lehet egyenlíteni. A versenyért felelős hatóságok vizsgálták a cég tevékenységét és akcióit is, mert bizonyos viszonylatokon az adott busz első tíz utasa számára 1 koronáért, mai árfolyamon nem egészen 12 forintért biztosították az utazást. A cég 2009-ben 2,915 milliárd koronát, forintban számolva ennek tizenegyszeresét szedte be bevételként. Nyeresége pedig 112 millió cseh korona volt.

VOLÁNBUSZ / EUROLINES HUNGARY buszok Prágába

A Prágába tartó vonat Magyarországon a Duna mentén, a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon át hagyja el az országot. Budapesten belül kínkeserves lassúsággal halad a vonat, ahol Budapest nem épp a legszebb arcát mutatja, de amint elhagyjuk a fővárost már egy barátságosabb szakasz következik kertvárosokkal, lakóparkokkal. Megközelítőleg 70 km-es távot, egy óra 10 perc után érüjük el a határt.

A VOLÁNBUSZ / EUROLINES HUNGARY cseh partnere naponta 2x indít Business Class járatokat Prágába, melyek reggeli és délutáni indulást is lehetővé tesznek. Az autóbuszok Budapestről, a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak, mely tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. Retúr menetjegyek már 11 500 forinttól! Online prágai buszjegy vásárlás itt A Eurolines járatára olcsóbban lehet jegyhez jutni, ha a Eurolines cseh oldalán (www.elines.cz) foglalunk jegyet. Az oldal természetesen tud angolul is, és ha minimum 3 héttel az út előtt ki tudjuk jelölni az utazás dátumát, akkor 630-680 CZK, azaz kb. 7.100 - 7.600 Ft közötti áron lehet PROMO (vagyis nem visszaváltható, nem módosítható) retúrjegyhez jutni Prágába. Ilyenkor a foglalás második lépésében, az utasadatok megadásánál kell a "PROMO" kockába pipát tenni, és a jegyár a 900-950 cseh koronáról a fentebb jelzett 630-680-as árra csökken. Csak egy tipp.... :)

FlixBus járatok Prágába

A FlixBus egy fiatal utazási vállalat, amely 2013 óta Európában milliók utazási szokásait változtatja meg. Technológiai start-up, internetcég és klasszikus közlekedési vállalat egyedülálló kombinációjaként rövid idő alatt Európa legnagyobb távolsági buszhálózatát hoztuk létre.

Egyszerű foglalási rendszerrel és naponta bővülő ajánlatokkal tesszük lehetővé milliók számára a világ felfedezését elérhető áron. Emellett a zöld távolsági buszok betartják a legmagasabb komfort, biztonsági és környezetvédelmi szabványokat, és az autóhasználat klímabarát és kényelmes alternatíváját kínálják. A sikernk egy hagyományos közlekedési eszköz digitalizálására épül. Olyan technológiai újítások, mint a példaértékű foglalási- és jegyrendszer, a FlixBus-App, az ingyenes Wi-Fi vagy a buszok GPS-es nyomonkövethetősége teszik lehetővé az utazásnak ezt az új módját. Okos útvonaltervezéssel és dinamikus ármenedzsmenttel ügyfeleink számára mindig a legjobb ajánlatot tudjuk nyújtani. Ehhez a középvállalkozói szektorral kötött szoros együttműködésre építünk: regionális busz partnerek - gyakran családi vállalkozások több évtizedes tapasztalattal - teszik ki a zöld FlixBus-flottát. Így kapcsolódhat össze az innováció, a start-up mentalitás és egy erős, nemzetközi márka a hagyománnyal és a minőséggel.

Florenc Busz Pályaudvar Prágában

A legtöbb nemzetközi járat végállomása Prágában a Florenc állomás, amely Florenc-ben található metróvonalak csomópontjánál. A fő buszpályaudvar szolgálja ki a nemzetközi- és a belföldi távolsá járatokat. Innen nagyjából 5 perc alatt juthat el a belvárosba a B metróvonalon.

Florencből úgy juthat el az Óváros térre, ha felszáll a B metróra a Náměstí Republiky-n. A Vencel té Óváros) felé szálljon fel a B metróra Můstekig. A Můstek állomáson átszállhat az A metróra, ha folyt akarja az útját a Kisoldalba vagy a prágai várba (Malostranská vagy Hradčanská állomások). A C v vasúti főpályaudvarra (Hlavní nádraží) viszi.

Ha Prágán kívülre utazik, a busz egész jó választás lehet, mivel általában olcsóbb, mint az utazás vonattal. A legtöbb járatot a ČSAD és a Student Agency üzemelteti.

Prágai fő buszpályaudvar szolgáltatásai

-Internet kávézó (ingyenes a Student Agency jeggyel rendelkezők számára); nyitva: reggel 08:30-tól 21:00-ig
-Ingyenes WiFi Internet (új terminálépület)
-Gyorsétterem-láncok (Burger King és egyebek) és kis vegyesboltok
-Csomagmegőrző; nyitva: reggel 5-től éjjel 12-ig (új terminálépület), illetve minden nap reggel 6-tól e (Křižíkova terminálépület)
-Pénzváltó, ATM-ek
-WC-ék és zuhanyzók (új terminálépület)
-Dohányzásra kijelölt helyek
-WC-ék a 3-as kocsiállásnál és az új terminálépületben találhatók
-Online követhető indulási/érkezési időpontok

Buszpályaudvar nyitva tartása:

Nyitva naponta, hajnal 03:00-tól éjjel 03:00-ig


Cím

Pod výtopnou 13/10, 186 00 Florenc

Nyitva tartás

Az utolsó vonat érkezése és az első vonat indulása közözz zárva van.

Megközelítés

Villamos 3, 8, 24 , Piros metró
Megálló: Florenc

Prága, Iátnivalók nevezetességek Prágában


Prágai fogadás, létszámtól függetlenül, az első két órára bevezető áron csak 50 EUR, (majd amennyiben igényli azt ,minden további megkezdett óra 20 EUR)! Szeretne többet megtudni Prága látniavalóiról, nevezetességeiről. Kérjen magyar nyelvű, prágai idegenvezetést ! Írjon nekünk!

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni