Prágai szállás, idegenvezetés

Szállásfoglalás, idegenvezetés magyar vendégek és csoportok részére.

Taxi Prágában


Taxi árak Prágában 2018

Milyen árakra számítsunk, amikor taxit rendelünk Prágában?

 

Abban az esetben, ha utcán várakozó taxiba ülünk be, érdemes akár a 300,- CZK / 1 km-es fuvardíjra is felkészülni, ezért feltétlen ellenőrizzük az árakat, mielőtt beülünk és elindulunk.

 

A taxiszolgáltatásért Prága főváros területén a következő árak tekinthetőek még elfogadhatónak (maximális árnak, melyek érvényesek a Prága tőváros területén taxiszolgáltatást végző összes járműre.):

 

fuvar Prága főváros területén 28,- CZK / 1 km

egyszeri alapdíj (minden egyes fuvarért) 40,- CZK (1.6 EUR)

várakozás 6,- CZK / 1 perc (0.25 EUR)

 

Hívjunk telefonon, vagy sms-ben taxit! Nyugodtan töltsük le előre az egyes taxi társaságok applikációját, és használjuk!

  

Milyen árakra számítsunk, ha telefonon rendelünk taxit?

 

fuvar Prága főváros területén 19.90-24.90,- CZK / 1 km

egyszeri alapdíj (minden egyes fuvarért) 25-40,- CZK (1.6 EUR)

várakozás 6,- CZK / 1 perc (0.25 EUR)

 

Fontos tudni:

Abban az esetben, ha a legnagyobb taxitársaságoktól rendel taxit, mint például az AAA taxi, online megnézheti előre, megközelítőleg mennyibe fog kerülni az út.

 

   

Tanácsok Prágában, taxival utazni vágyó ügyfelek számára:

 

- Ha tehetjük, hívjunk telefonon, vagy sms-ben taxit, sokat spórólhat meg, még akkor is, ha az utcán várakozó taxis nem akarja Önt átverni, ugyanis várakozó taxik minden esetben magasabb tarifát használhatnak mint az előre rendelt taxik.

- Ha nincs ideje, vagy lehetősége taxit telefonon vagy online rendelni, lehetőleg ne a vasútállomások előtt, vagy a turistalátványosságokhoz közel várakozó taxikba üljenek be. Ha mégis az utcán kell leintenie egy taxit, ellenőrizze a díjtáblázatot

 

Uber Prágában

Prágában az Uber, hivatalosan működik, és sokan is használják. Viszont érdemes arra odafigyelni, hogy az Uber árai nem feltétlenül olcsóbbak, mint egy hivatalosan, előre rendelt taxi. Főleg az éjszakai órákban, amikor kevesebb sofőr várakozik, az árak jóval magasabbak lehetnek. Érdemes előre ellenőrizni, mennyibe kerülhet a taxi vagy Uber szolgáltatás, és aszerint kiválasztani az olcsóbbat.

 

Az Uber meleltt ugyancsak népszerű a liftago.cz szolgáltatás, ahol a közelben várakozó, hivatásos taxi sofőrök ajánlanak kedvezményes árakat, a kért fuvarra. Érdemes ezzel az applikációval is eljátszani, az Uber és más taxis applikációk mellett.

 

Taxival a reptérre / reptérről

 

2017 októberében beindult olcsó fapados járatok, illetve, ahogy azt a verseny megkívánta, az sokkal olcsóbb CSA-s repülőjegyeknek köszönhetően, jelentősen megnőtt Budapestről Prágába repülővel érkezők száma. Egyre több mindeniknek van szüksége, gyors és biztonságos taxira, annak ellenére, hogy igazán gyorsan és egyszerűen, be tudunk menni a belvárosba tömegközlekedéssel is.

 

Mindenkinek, ami Prágába repülővel érkezi, és nem a tömegközlekedést használják, hogy eljussanak a prágai repülőtérről a szállásra, vagy a szállásról repülőtérre javasoljuk, rögzített áras magántaxi transzferszolgáltatásokat.

Ha teheti igazán ne üljön be ismeretlen taxiba.

 

Ajánlott lehetőség:

 

Prague Airport Transfers (egységes díjszabású taxi)

 

Népszerű, rögzített áras privát transzfer szolgáltatás a város legtöbb helyére ugyanazon az áron, beleértve az összes prágai szállodát. Egy maximálisan négytagú csoport esetén 550 CZK-t vagy nyolctagú csoportig 780 CZK-t kell fizetnie. Ezt a szolgáltatást vagy előre le kell foglalnia vagy fel kell hívnia, amikor megérkezik és ezután 10 percen belül küldik önért az autót. Érkezéskor, angolul beszélő sofőrjük üdvözli önt az érkezési csarnokban egy kártyát tartva, rajta az ön nevével. Ha első alkalommal jár Prágában kitűnő ingyenes városnéző sétatúrákat, illetve ingyenes nyomtatott útikalauzokat és térképeket kínálnak. Hitelkártyát elfogadnak.

 

 

 

 

 

Utazászservezők részére

Szükségetek van egy megbízható helyi kapcsolatra, aki segít kialakítani, megszervezni a programot, ismeri a szállásokat, éttermeket, sörgyárakat. Beszéli a cseh nyelvet? Több mint 10 éve van a pályán. Forduljatok hozzánk bizalommal, állandóan elérhetőek vagyunk.

További információ

Prágai csapatépítés cégeknek

Céges utak, csapatépítő utak, konferenciákra, szakmai gyakorlatra érkezőknek segítünk, nem csak szállásfoglalásban, hanem, fordításban, kiegészítő programok szervezésében, transzfer szolgáltatásban, belépőjegyek biztosításában és minden másban.

További információ

Iskolai kirándulás Prágába

Prágai osztálykirándulás ma már nem megvalósíthatatlan. Középiskoláknak, egyetemistáknak, kollégiumi sörtúrák szervezése, tanároknak tantestületi kirándulás szervezése. Szállások akár nagyon olcsón, kollégiumi szobákban.

További információ

Magyar elérhetőség

 • Telefon:
  (+420)-777-84-75-56
 • Email:
  info@pragaclub.hu
 • Levelezési cím:
  Černomořská 2,
 • 101 00 Praha 10
  Csehország