U Fleku söröző és sörfőzde, Prágában 

Prága  látnivalói Kiegészítő programok  Magyaroknak

U Fleku söröző és sörfőzde, Prágában

ASZTALFOGALÁS az U Fleku söröző és sörfőzdében!

Íratkozz fel YouTube csatornánkra, kommenteld a sörfőzdéról szóló videónkat, és cserébe foglalunk neked azstalt!

Íme néhány ok, amiért érdemes ellátogatni az U Fleků-ba:

 

  1. Történelem: Az U Fleků több mint 500 éves múltra tekint vissza, hiszen 1499-ben alapították. Ez teszi az egyik legrégebbi működő sörfőzdévé a világon.

  2. Helyi sör: Az U Fleků híres a saját készítésű söréről, különösen a Flekovský Ležák-ról, ami egy sötét lager. Ez a sör kizárólag itt kapható, és egyedülálló élményt nyújt a sörkedvelőknek.

  3. Hangulat: Az étterem és a söröző belső tere hagyományos cseh stílusban van berendezve, ami autentikus élményt kínál. Az élő zene és a helyi zenekarok gyakran emelik a hangulatot.

  4. Konyha: Az U Fleků nemcsak a söréről, hanem a tradicionális cseh ételeiről is híres. Itt megkóstolhatod a helyi specialitásokat, mint például a sertéssült, a knédli és a káposzta.

  5. Kultúra és szórakozás: Az U Fleků gyakran ad otthont kulturális eseményeknek és sörfesztiváloknak, ahol a látogatók megismerhetik a cseh sörkultúrát és hagyományokat.

 

Összességében, ha szereted a történelmet, a jó sört és az autentikus helyi élményeket, akkor az U Fleků egy kiváló választás lehet. Érdemes előre foglalni, mivel a hely népszerűsége miatt gyakran teltház van. Foglaljon helyet, prága legrébbi és legnagyobbik sörfőzdéjében, a legendás U Fleku-ban

Asztalfoglalás csak Helló Prága YouTube csatorna feliratkozók részére, akik kommentálják a sörfőzdlről szóló videónkat! Feliratkozás itt lehetséges.

Elhelyezkedés: Cím: Křemencova 11, 110 00 Nové Město

De vajon megéri ide eljönni? Megéri az árát? Nézzétek meg az erről szóló videónkat!

 
U Fleku

Foglaljon helyet, prága legrégebbi és legnagyobbik sörfőzdéjében, a legendás U Fleku-ban! Íratkozz fel YouTube csatornánkra, kommenteld a sörfőzdéról szóló videónkat, és cserébe foglalunk neked azstalt!

Az U Fleků, több mint ötszáz éves, a város legrégebbi vendéglője. Közép-Európa egyetlen olyan sörfőzdéje is egyben, ahol fél évezrede szinte folyamatosan készítenek sört, hagyományos receptúra alapján.

 

A sörözőről szóló első írásos emlék 1499-ből származik, amikor Vít Skřemenec, egy malátacsíráztató tulajdonosa megvette a mai Kremencova utca 11. szám alatt található épületet. Ebben az időben, gombamód szaporodtak a sörfőzdék Csehországban és Prágában.

 

Csak az U Fleku sörfőzde környékén több mint 20 másik kis családi sörfőzde volt található. A létesítményt 1762-ben megvásárolta a Flekovsky család, innen ered a söröző mai neve. A sörfőzde étterem és söröző a Brtík család tulajdonában van, már 1905 óta. Eleinte, még többen is tulajdonolták a családból a sörfőzdét, de 1921-ben, Vaclav Brtník, aki 16 év sörmester volt az U Fleku-ban, felvásárolta a tulajdonjogokat egymagának.

 

A sörfőzdét 1949-ben államosították, de a rendszerválltás után a család visszakapta a sörfőzdét és jelenleg is ők üzemeltetik. 1991-ben ismét a korábbi tulajdonos Brtník család kezébe került. Az 1843 óta változatlan receptúra alapján helyben főzött 13 fokos, karamelles ízű, sehol máshol nem kapható kiváló fekete sör, a Flekovsky lezák.

 

Az U Fleků nyolc teremből áll, amelyek körbeveszik a nagy, 400 embert befogadó sörkertet. A létesítményben összesen 1200 vendég fér el egy időben.

 

Leghíresebb terme az Akadémia, amely a 19. századi cseh kultúra kiemelkedő alakjainak találkozóhelye volt. Más helyiségek: Koffer, Lovagterem, Komlóskert, Vencel-terem, Kolbász, Nagyterem és Cseh terem. Az épületben egy sörgyártással foglalkozó múzeum is működik.

 

A mini sörfőzde évente háromezer hektoliter 13 fokos barna sört állít elő. A sörgyártást az elmúlt ötszáz évben csak a harmincéves háború zavarta meg. Az U Fleků egyik utcáról különbejáratú termében – hagyományosan, kisebb megszakításokkal – kabaré is működik. A sörfőzde alapjába véve elég kicsinek számít, mindössze 4 ember segítségével főzik a sört minden héten kedden. Éves szinten 250 000 liter sört főznek. Az összes sör amit főznek csak itt az U Felkuban kapható, csak itt árusítják, ugyanis a sör szüretlen, pasztörizáltalan, és ezért romlandó. Naponta a vendégek átlagosan 1000 korsó sört isznak meg.

 

1990-ben egy nap több mint 10.000 korsó sört sikerült értékesíteni.Mindenkinek díjmentes asztalfoglalással segítünk az U felku hangulatának megismeréséhez.

 

 

 

Asztalfoglalás csak Helló Prága YouTube csatorna feliratkozók részére. Feliratkozás itt lehetséges.

Hianyzik a név.

Hiányzik az üzenet tárgya.

Hiányzik a telefonszámod

Hiányzik az üzeneted!

Az üzeneted siekresen elküldésre került

Sajnos az üzenetedet nem sikerült elküldeni


Prága top látnivalói - Google térképpel, címekkel és képekkel. Belépőjegy és nyitva tartási információkkal, mellyek A legfontosabb, kötelező és rejtett prágai nevezetsségek és látnivalók, melyeket nem szabad kihagyni

Látnivalók Prágában

Helló Prága, YouTube csatornára rendszeresen teszünk fel Prága és Csehország érdekességeit, látnivalóit bemutató videókat, amellyeket mi készítünk. Látnivalók meleltt rengeteg érdekes és hasznos információt is kaphattok!      

Helló Prága YouTube

Facebook csoportunkban, megkérdezheted magad is, mely látnivalókat érdemes megnézni. Több ezer tagunk, akik már voltak Prágában csehországban szívesen szívesen segít. Nemcsak látnivalókat, de hasznos tanácsokkal is ellátnak!

Helló Prága Csoport

Prága, Látnivalók, Idegenvezetés, Sörtúra